Silje Rom Silje kommer fra Kristiansand, men har bodd i Oslo de siste 10 årene og et år i London. Hun har drevet med musikk hele livet og flyttet til Oslo rett etter videregående for å studere musikal på Bårdar Akademiet.

I London studerte hun på The Institute of Contemporary Music Performance, hvor hun fordypet seg i de eldre sjangrene som blues, soul, rock og reggae.


For Silje har musikken alltid vært et fristed som hun har brukt for å bearbeide alle livets berg og dalbaner. Hun liker å skrive om livet og ønsker at publikum skal kunne kjenne seg igjen i det som blir formidlet.


For Silje er musikk det språket som alle forstår. Man trenger ikke oversette, bare lytte.


Silje har spilt i musikaler som "Spelemann på Taket" som ble satt opp i Kristiasand i 2009 og "Skyfri Himmel" som ble satt opp i Fjæreheia i 2015.

En kan si at Siljes måter å skrive tekster på er å skrive en hel musikal så må resten av gjengen være med å kutte ord og alt annet overflødig. Hun har blitt en smule påvirket av musikalutdanningen sin.


Musikkinspirasjonene til Silje er varierte og omhandler blant annet Odd Nordstoga, Anne Grete Preus, ZZ ward, Ella Fitzgerald, Etta James, Christel Alsos, Queen og mange mange flere.


Silje ble kjent med resten av gjengen i Colleths da de så etter vokalist til bandet sitt. De møttes for en liten jamsession og kjemien kom fort.


Silje var ikke vitne til at Kjetil ble dratt med snøskuterslede gjennom kristiansands gater, da dette mest sannsylig var før hennes tid!    


Fun-fact om Silje: Hun baker mellom 9 og 11 julekakesorter til jul.